Novinky spoločnosti

Čo odstraňuje aktívne uhlie z vody

2023-09-04

Aktívne uhlie je široko používané v oblasti úpravy vody a dokáže účinne odstraňovať rôzne znečisťujúce látky a nežiaduce chemikálie vo vode. Toto sú hlavné aplikácie aktívneho uhlia pri odstraňovaní bežných kontaminantov z vody:

 

 Čo odstraňuje aktívne uhlie z vody

 

1. Zvyškový chlór a vedľajšie produkty dezinfekcie: Aktívne uhlie dokáže z vody odstrániť zvyškový chlór a vedľajšie produkty dezinfekcie, ako je chlorid, chloroform (THM), chloroform atď. Tieto látky sú často prítomné v dezinfikovaných voda z vodovodu a aktívne uhlie ich odstraňuje z vody fyzikálnou adsorpciou, čím zlepšuje chuť a vôňu vody.

 

2. Organické látky: Aktívne uhlie má silnú adsorpčnú kapacitu pre organické látky vrátane prchavých organických zlúčenín (VOC), pesticídov, zvyškov liečiv, organických rozpúšťadiel a petrochemických látok v priemyselných odpadových vodách. Tieto organické látky môžu predstavovať hrozbu pre ľudské zdravie a aktívne uhlie ich môže účinne odstrániť a zlepšiť kvalitu vody.

 

3. Ióny ťažkých kovov: Aktívny uhlík má tiež silnú adsorpčnú kapacitu pre ióny ťažkých kovov (ako je olovo, ortuť, kadmium atď., chróm. ). Prostredníctvom mechanizmov fyzikálnej adsorpcie a chemickej adsorpcie môže aktívne uhlie zachytiť ióny ťažkých kovov vo vode a znížiť potenciálne poškodenie ľudského zdravia.

 

4. Suspendované pevné látky a zákal: Aktívne uhlie dokáže odstrániť suspendované pevné látky a zákal vo vode, čím sa voda stáva čírou a transparentnou. Suspenzia pozostáva hlavne z pevných častíc alebo mikroorganizmov. Aktívne uhlie dokáže tieto drobné častice efektívne odstrániť prostredníctvom poréznej štruktúry a povrchovej adsorpcie, čím sa zlepší kvalita a vzhľad vody.

 

5. Zápach v pitnej vode: Aktívne uhlie dokáže absorbovať a odstraňovať pachové látky vo vode, ako je sírovodík, fenol, formaldehyd atď. Tieto zapáchajúce látky môžu pochádzať z podzemnej vody vo vode z vodovodu alebo z chemikálií pri úprave proces. Použitie aktívneho uhlia môže odstrániť tieto pachy a poskytnúť čerstvú pitnú vodu.

 

6. Vysokomolekulárne organické látky: Aktívne uhlie dokáže odstrániť vysokomolekulárne organické látky vo vode, ako sú riasy, suspendované organizmy, koloidy, bielkoviny atď. Tieto látky často vedú k zakaleniu vody a solí s vysokým obsahom živín . Použitie aktívneho uhlia môže účinne vyčistiť vodu a zlepšiť kvalitu vody.

 

Stručne povedané, aktívne uhlie dokáže odstrániť rôzne znečisťujúce látky, ako je zvyškový chlór, vedľajšie produkty dezinfekcie, organické látky, ióny ťažkých kovov, nerozpustené pevné látky, pachové látky a vysokomolekulárne organické látky pri úprave vody. Jeho vysoká adsorpčná kapacita a selektivita z neho robia dôležitý prostriedok na úpravu vody na poskytovanie čistej, čistej a bezpečnej pitnej vody.